Oktober 2023

24 – 28 oktober 2023 – Nettopp kommet hjem fra tur nummer 24 til Justicia. Denne gangen reiste jeg sammen med Melanie, og det ble noen få, travle dager.  

Vi startet med å besøke systuen. Her traff vi Alec Mathebula som hadde søkt Nosa om hjelp til å starte et lite snekkerverksted. Vi synes ideen var veldig bra og vi har mer enn nok plass til å bygge på. Vi ba han om å komme tilbake neste dag med en tegning på hvordan han tenkte det kunne være.

I systuen er det bare Beauty som har arbeidet etter at vi åpnet igjen etter covid19-pandemien. Nå har det kommet to nye, Hazel Shabangu og Thandy Mathebula. Begge to er meget flinke og vi har stor tro på dem.

Plutselig kom det en liten gutt inn i systuen, det var Scelo som jeg ikke hadde sett på over 5 år. Før kom han hvert år med sin mor og fikk klær. Han kom for å hilse på oss sammen med søsteren Princess. Nå går han på skolen og er 9 år.

Utenfor systuen er Nosa sitt nye “Vegetable Marked” akkurat ferdig. Her skal det ansettes en person som skal selge grønnsakene fra Nosa’s Vegetable Garden.

Torsdag kjørte vi til Mkhuhlu, byen der Welding, Mishack og Andy bor. Vi var først på Cansas, en privat skole hvor Andy har vært så heldig å få hjelpe til med skolens årbok. På det første bildet ser vi Moses som startet skolen for 8 år siden. På det neste skolens rektor.

Etterpå kjørte vi hjem til Andy som nettopp hadde flyttet inn i sitt nye hus, helt likt det Nosa bygget for Mishack for to år siden.

Fredag var vi i Nosa Vegetable Garden som ledes av Bishop Joseph. Her dyrker de blant annet rødbeter, chilli, løk, mais, tomater, paprika, spinat, vannmelon og kål. De lager også «tomato  jam» som de skal selge sammen med grønnsakene på Nosa Vegetable Marked.
Trion Mkhonto begynner også i grønnsakshagen, han er veldig teknisk anlagt og kan bli til stor hjelp.

Etterpå møtte vi igjen Alec i systuen sammen med Mr. Lubisi. Det er entreprenøren som har bygget alt for Nosa. Vi ble enige om hvordan snekker verkstedet skal bli.

Så var det plutselig lørdag og vår siste dag. Vi var i kirken til Joseph og Margareth og delte ut 100 kg med barneklær og kosedyr. Det ble mange lykkelige mødre og små barn.

Dette mango treet var en gave til meg fra Joseph på min 70 års dag som vi plantet da vi var der i februar.

Welding var med oss til lunch før vi måtte reise hjem.

Nå gleder vi oss til fortsettelsen!

Ett svar til Oktober 2023

  1. Hanne Gotteberg sier:

    Imponerende og fantastisk. Krysser fingrene for videre fremgang og stor grønnsakshøst. Tomatoejam høres fristende ut. Utrolig hvor mye dere klarer å samle inn og få med dere ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *