Oktober 2014

Nå er det akkurat 5 år siden vi kom til Justicia første gang.
Denne gangen startet vi på Mketse primary school hvor vi som vanlig møter lærerne og de 10 barna som har lånt flest bøker på biblioteket siden vårt forrige besøk.

Deretter gikk turen til Babati primary school
og Ntshuxekani pre-school hvor vi møter 10 av de aller fattigste små barna med foreldre
som nettopp har fått skoleuniformer av NOSA. Disse er ikke NOSA-barn men er blant de mest vanskeligstilte i Justicia med foreldre som ikke kan prioritere for eksempel ny skoleuniform.

Høydepunktet denne gang var å se NOSA-systuen som nå er helt ferdig. Den ligger midt i landsbyen, rett overfor klinikken hvor vi deler ut barneklær. Her skal vi produsere skoleuniformer, klær, sengetepper og gardiner.
Bygningen inneholder systue, kontor, lagerrom og klasserom til NOSA-barna, samt en leilighet i annen etasje hvor Yvonne skal bo de 6 månedene hun skal undervise i søm.


Neste dag reiste vi til Mkhuhlu for å handle mat til Yvonne, åpningen av systuen, selskapet utenfor kirken og møbler til leiligheten.

Andy og Beleza var med oss som belønning for å ha jobbet veldig hardt på skolen siste semester.

Lørdag hadde vi offisiell åpning av systuen. Representanter for alle skolene i Justicia og kommunen, ansatte ved systuen og «the Headman of Justicia» var blant gjestene.

Vi hadde også vårt vanlige selskap utenfor kirken med NOSA barna og deres foresatte.

Dagen etter var vi invitert hjem til «the Headman», og vi besøkte Andy hjemme.

Nomasonto, vårt nye «NOSA barn» er 13 år og veldig flink på skolen. Hun og Malebo var med oss til en liten landsby for å se «traditional dance» på søndagen. En meget spesiell opplevelse.

 

Mandag 20 oktober var første arbeids dag på systuen. Klokken 8 ble kontraktene undertegnet og så begynte undervisningen. Det var et stort øyeblikk for oss alle.

Den dagen besøkte vi også Happy Home pre-school og vi var på klinikken og delte ut barneklær vi hadde med oss fra Norge.

Vi var en siste tur innom systuen før vi reiste hjem, og der var det allerede full aktivitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *